BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE BOŞANMA EVRAKLARI İLE KARŞILAŞIRSANIZ NE YAPMALISINIZ?
5 Eylül 2019
BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE BOŞANMA EVRAKLARI İLE KARŞILAŞIRSANIZ NE YAPMALISINIZ?

BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE BOŞANMA EVRAKLARI İLE KARŞILAŞIRSANIZ NE YAPMALISINIZ?

 

Eşiniz size karşı boşanma davası açtıktan sonra boşanma evrakları ile karşılaştınız. Boşanma evraklarını görmek travmatik ve duygusal olabilir, ancak beklemediğiniz zamanlarda daha da kötüdür. Bu sizin başınıza geldiyse, duygularınızı kontrol altına almak için elinizden gelenin en iyisini yapın ve açıkça düşünebildiğiniz anda gerekli eylemlerle durumu kontrol altına alın. Eşinize saldırmak isteseniz bile, en iyi yol mümkün olduğunca sakin kalmaktır, çünkü çıkarlarınızı korumak için oldukça hızlı bir şekilde harekete geçmeniz gerekmektedir.

 

Eşinize karşı öfkeyle yaptığınız herhangi bir eylem, davanın sonucunu ve boşanmadan sonraki hayatınızı etkileyecektir.

 

Göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar şunlardır:

 

Boşanma dava dilekçesi size tebliğ olduktan sonra açılan davaya karşı, iddia ve savunmalarınızı içeren cevap dilekçenizi 2 haftalık yasal cevap süresi içerisinde mahkemeye sunun.

 

Süresi içerisinde cevap dilekçesi sunulmaması halinde o davada hiçbir surette yeni iddiada bulunamayacak veya delil bildiremeyeceksiniz.

 

Dava dilekçesini dikkatlice okumalısınız. Ardından dilekçede yazılanların doğru ve kabul edilebilir olup olmadığına karar vermelisiniz. Katılmıyorsanız, cevap dilekçenizde bunu açıklığa kavuşturmak isteyeceksiniz ve karşı talepte bulunmak isteyebilirsiniz. Bu sebeple talepleriniz net olarak belirlemelisiniz. Boşanmak istiyor musun, tazminat istiyor musun, nafaka istiyor musun, çocukların velayetini istiyor musun... bu süreçte taleplerini kafanda netleştirip hem davaya cevap vermeli hemde karşı dava açmalısın. Ancak karşı dava ile nafaka ve tazminat vb. talebinde bulunabileceğini unutma.

 

 

Bir boşanma davasında kendinizi temsil etme seçeneğiniz olsa da, çıkarlarınızı korumak için bir boşanma avukatı tutmanız ve deneyimli birinin sizin için boşanmanın tüm karmaşık yönlerini ele alması önerilir. Bu, özellikle aile evi, emeklilik hesapları ve / veya küçük bir işletme de dahil olmak üzere çocuklar ve / veya büyük miktarda para varsa oldukça önemlidir.

 

Ayrıca avukatınız olduğu takdirde adliyeye gitmek, duruşmalara katılmak, tanıkları dinlemek, karşı tarafı görmek ya da başka bir şey yapmak zorunda değilsiniz.

 

Boşanma avukatınıza karşı dürüst olun ve avukatınızdan hiçbir şey saklamayın. Gerçek dışı beyan kadar avukatınızdan bir şeyleri saklamanız da yapacağınız en büyük hatalardan bir tanesi olacaktır. Şunu sakın unutmayın, avukatınızdan sakladığınız, avukatınıza anlatmadığınız her olay, her hareket, karşı tarafça cevap dilekçesinde büyük bir darbe olarak size dönecektir.

 

Şunu kesinlikle unutmayın! Sizin anlatmadığınız, beyan etmediğiniz bir hususu avukatınızın dilekçesinde belirtmesi mümkün değildir. Yani siz ne anlatırsanız, ne kadar anlatırsanız avukatınız dilekçenizi o şekilde hazırlayacaktır. İyi ve detaylı bir dava dilekçeniz olmasını istiyorsanız, avukatınıza gerekli argümanları sağlamalısınız.

 

Boşanma davasında size düşen konusunda uzman, tecrübeli ve iyi bir boşanma avukatı bulmak, olayları tüm detayları ile çarpıtmadan ve eksiksiz anlatmak, avukatınıza gerekli savunma argümanlarını temin etmek (delilleri toplamak hususunda yardım) ve avukatınızın size ihtiyaç duyması halinde iletişimde bulunarak sorularına yanıt vermektir.

 

Beklenmedik bir şekilde boşanma evrakları ile karşılaştığınızda deneyimli bir boşanma avukatı sizi doğru

 

yöne yönlendirebilir. Çalışkan hukuk bürosunun boşanma avukatı ile iletişime geçerek boşanma davası konusunda daha ayrıntılı danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Hukuki danışmanlık için 0232 878 63 55 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

İZMİR BOŞANMA AVUKATI
kemalpaşa boşanma avukatı
boşanma davası
boşanma hukuku
izmir avukat
kemalpaşa avukatları
Kemalpaşa boşanma avukatı
Kemalpaşa miras avukatı
kemalpaşa miras avukatı
kemalpaşa işçi avukatı
kemalpaşa tazminat avukatı
kemalpaşa gayrimenkul avukatı
kemalpaşa kira avukatı
kemalpaşa trafik kazası avukatı
kemalpaşa idare avukatı
kemalpaşa sigorta avukatı
Boşanma Dilekçesi
Boşanma Dava Dilekçesi
Boşanma Dilekçesi Örneği
Boşanma Dava Dilekçesi Örneği
Şiddetli Geçimsizlik Dava Dilekçesi
Şiddetli Geçimsizlik
Genel Boşanma Davası
Türk Medeni Kanunu Madde 166
TMK 166
Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılmış Olması
Ortak Hayatı Sürdürmeleri Kendilerinden Beklenmeyecek Derecede Temelinden Sarsılmış Olması
Yorum bırakın
TÜM YORUMLAR (0)
Henüz yorum eklenmemiş